Bebe :

Embrionul masoara in jur de 2 milimetri. El este format din trei straturi de celule din care, in zilele si saptamanile ce vor urma, se vor forma urmatoarele aparate si sisteme : din stratul de celule de la exterior (ectoblast) se vor forma tesutul nervos si epidermul, din stratul mijlociu (mezoderm) se vor forma scheletul osos, muschii, tesutul conjunctiv, aparatul circulator si aparatul renal iar din stratul de la interior (endoblast) se vor forma mucoasa digestiva, glandele digestive si epiteliul respirator.

Corpul tau :

Acum, la patru saptamani de la ultima menstruatie, ar trebui sa o ai pe urmatoarea, dar aceasta intarzie.

In aceasta saptamana poti sa te simti obosita, epuizata chiar, mai mereu iritata, sa devii sensibila la mirosuri, sa ai greturi sau senzatie de varsatura, sa ai usoare dureri abdominale. La majoritatea femeilor, semnele din primele saptamani de sarcina sunt asemanatoare cu cele premenstruale. Semnele sarcinii difera de la o femeie la alta. Unele femei pot sa aiba simptome severe in timp ce altele pot sa nu aiba nici un simptom.

Sfaturi :

Ai nevoie de odihna suficienta si relaxare prin activitati care iti fac placere.

Este important sa ai o stare psihica buna , sa reduci stresul si starea de tensiune acasa si la servici, cu membrii familiei sau cu colegii, si sa elimini anxietatea.

Un stil de viata sanatos (alimentatie echilibrata si activitate fizica usoara) precum si o buna stare psihica sunt esentiale pentru evolutia normala a sarcinii si pentru dezvoltarea optima a copilului.

Saptamana 5 de sarcina >>

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!