Cele 40 de saptamani de sarcina
Sunteti insarcinate? Felicitari! Nimic mai nobil decat a aduce o viata pe lume si nimic mai frumos decat sa fiti mamici. Experienta celor 40 de saptamani de sarcina va produce o schimbare profunda in ceea ce va priveste.
Posibil sa va simtiti dezorientate, cuprinse de sentimente intense si contradictorii care uneori va vor coplesi. Perioada de sarcina este masurata folosindu-se „varsta gestationala” care incepe in prima zi a ultimei menstruatii. Varsta gestationala poate fi confuza. In mare majoritate considerati ca sarcina dureaza 9 luni si este adevarat ca perioada de sarcina dureaza aproximativ 9 luni, doar ca avand in vedere sarcina este masurata incepand cu prima zi a ultimei menstruatii, cu aproximativ 3-4 saptamani inainte de starea reala a sarcinii, o sarcina normala dureaza, de obicei, aproximativ 40 de saptamani de la ultima menstruatie.
Cele mai importante aspecte ale celor 40 de saptamani de sarcina
[adsense_300x250]
In primele doua saptamani de graviditate apare ovulatia. Ovulatia poate sa apara mai devreme sau mai tarziu, in functie de durata ciclului menstrual. Ciclul menstrual mediu este de 28 de zile. Dupa eliberare, ovulul se deplaseaza pana ajunge in uter. Daca ovulul intalneste un spermatozoid, poate avea loc fertilizarea. In urmatoarele doua saptamani de sarcina oul fertilizat coboara in trompa uterina si se imparte in mai multe celule. Acesta ajunge la uter in aproximativ 3 sau 4 zile dupa fertilizare. Celulele divizate formeaza o bila care pluteste in uter pentru aproximativ 2 sau 3 zile. Sarcina incepe atunci cand bila de celule se ataseaza de peretele uterului. Asadar, are loc implantarea. De obicei, acest proces incepe la 6 zile dupa fertilizare si dureaza 3 pana la 4 zile pentru a fi finalizat. Pana la jumatate din toate ovulele fertilizate se pierd in timpul perioadei menstruale, inainte ca implantarea sa se finalizeze.
In cele mai multe cazuri, primul semn al sarcinii este lipsa unei perioade menstruale. Majoritatea testelor de sarcina dau un rezultat pozitiv atunci cand lipseste perioada menstruala. Alte simptome precoce ale sarcinii includ oboseala, urinarea mai frecventa, modificari ale dispozitiei, greata, umflaturi si sensibilitate la nivelul sanilor. Aceste simptome nu apar in toate cazurile, insa probabilitatea de a experimenta macar una dintre simptomele enumerate este mare. De astfel, in toate cele 40 de saptamani de sarcina veti experimenta simptome despre care doar ati citit sau ati discutat cu alte mamici.
Ro-mamma va ofera tot ce trebuie sa stiti despre sarcina, saptamana de saptamana, intr-un serie de articole dedicate subiectului. Descoperiti evolutia bebelusilor vostri si aspectele medicale care va intereseaza in fiecare moment al sarcinii, sfaturi practice, aspecte juridice, cele mai frecvente intrebari si mult mai multe alte informatii utile pe care le veti intalni inca din prima saptamana si pana la nasterea bebelusului.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Cele mai importante aspecte ale sarcinii pe luni
[adsense_300x250]
Intreaga calatorie a sarcinii voastre dureaza 9 luni care includ 40 de saptamani si 3 zile sau 283 de zile. Este bine sa intelegeti ca perioada de sarcina este absolut normala, chiar daca fiecare luna de sarcina este insotita de unele simptome dificil de suportat. Ro-mamma va pune la dispozitie informatii despre copil, aspectele medicale care ar trebui luate in considerare si informatii utile pe care ar trebui sa le cunoasteti, in functie de luna de sarcina in care va aflati. Astfel, de exemplu, in a doua luna a sarcinii va informati cu privire la greata, iar in lua a sasea veti putea lua in considerare aspecte precum sportul in timpul sarcinii.
Sarcina pe saptamani, luni si trimestre nu trebuie sa fie o necunoscuta pentru voi. Femeile informate cu privire la procesele fizice, hormonale si emotionale inregistrate in timpul sarcinii, vor face fata mai bine perioadei de sarcina, dar si nasterii.