In timpul sarcinii trebuie sa ai grija de sanii tai pentru a-i pregati pentru alaptare. Este bine sa-ti speli sanii cu apa simpla si sa nu folosesti sapun deoarece el usuca sfarcurile. Daca pielea sanilor este uscata sau te mananca pielea poti folosi o crema care sa hidrateze pielea si sa o faca mai moale dar evita zona mameloanelor (sfarcurilor) si a areolelor mamare.

Pentru a preveni aparitia vergeturilor poti folosi creme special concepute pentru gravide avand aceeasi grija de a nu o aplica in zona mameloanelor.

Pe masura ce sanii cresc si se ingreuneaza vei avea nevoie de un sutien special pentru perioada maternitatii. In cazul in care sfarcurile sunt sensibile, protejeaza-le cu tampoane sau comprese moi introduse in sutien. Trebuie sa-ti cumperi un sutien pe masura care sa sustina sanii fara sa-i preseze.

Este bine ca in timpul sarcinii sa faci si exercitii pentru tonifierea muschilor pectorali pentru a evita “lasarea sanilor”.

Daca sfarcurile nu sunt bine formate fiind neproieminente sau mici, ori sunt ombillicate (ascunse), este recomandabil sa faci masaje executand miscari de tractiune asupra lor.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!