Expunerea la hormonii din mediul intrauterin poate cauza unele anomalii ale organelor genitale ale bebelusului nou-nascut.

La 3-4 zile de la nastere se poate observa o tumefiere (umflare) a glandelor mamare ale bebelusilor, indiferent de sex. Uneori pot prezenta si o secretie albicioasa, asemanatoare laptelui matern care poate persista cateva zile pana la doua saptamani.

In general, nu este nevoie de niciun fel de tratament. Daca totusi apar fenomene inflamatorii, roseata si caldura locala, trebuie sa te adresezi medicului. Pana atunci, poti sa aplici local comprese cu rivanol la temperatura camerei.

Criza genitala la fetite se poate manifesta printr-o secretie vaginala albicioasa cu striuri sanguinolente (mica menstruatie) sau doar o eliminare de mucus, hematii si celule epiteliale (vulvo-vaginita noului-nascut). Nu trebuie sa te sperii, secretia va disparea in 2-3 zile.

Criza genitala la baieti se poate manifesta printr-o marire in volum a testiculelor (hidrocel uni sau bilateral). Nu trebuie sa fii ingrijorata nici in aceasta situatie deoarece hidrocelul dispare in 3-4 saptamani si nu necesita tratament chirurgical.

Criza genitala la nou nascuti apare din cauza hormonilor materni ramasi in circulatie din timpul vietii intrauterine. Odata cu reglarea nivelului de hormoni din organism, organele genitale ale bebelusilor vor avea un aspect normal. Acest lucru se intampla in prima pana la a patra saptamana de viata, in functie de caz.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!