NASTERE PRIN CEZARIANA

Operatia de cezariana – anestezie, VIDEO, decurs si recuperare –

Nasterea prin cezariana presupune aducerea pe lume a bebelusului printr-o mica operatie (incizie) facuta la nivelul abdomenului inferior si uterului ...

Show next

Fie ca au sau nu probleme care le impiedica sa nasca natural, mamicile aleg in ziua de azi sa faca operatie de cezariana in loc sa nasca natural. Unele o fac din teama unei nasteri naturale. Altele din dorinta de a-si sti puiul in siguranta in mainile medicului.

Gravidele care aleg sa nasca prin cezariana isi pot stabili dinainte data nasterii programandu-se la doctorul ginecolog care le-a urmarit sarcina. Sunt si cazuri cand starea de sanatate sau problemele din timpul travaliului nu lasa mamica sa nasca natural si atunci trebuie intervenit prin operatie de cezariana.

Nasterea prin cezariana este o alternativa la cea vaginala, se poate naste cu anestezie totala sau partiala, iar recuperarea este putin mai grea. Cat de grea? Vei afla pe Ro-mamma. Pot aparea unele mici complicatii la nasterea prin cezariana, anestezia este un alt aspect care poate afecta mamica si ulterior prin migrene foarte puternice, insa ramane la latitudinea medicului si alegerea pacientei ce isi doreste sa faca in continuare. Plus ca o nastere prin cezariana poate conditiona numarul de copii nascuti, pentru ca mai mult de trei operatii de-a lungul intregii vieti nici nu sunt indicate.

Lipsa de informare te poate pune in impas de aceea, pentru a fi mereu gata pentru orice, chiar daca vrei sa nasti natural insa apar complicatii si trebuie sa nasti prin cezariana, nu ezita sa o faci.

Ro-Mamma
Logo