Unul din cele mai importante momente din timpul nasterii naturale este travaliul. Unele femei pleaca la maternitate cu mult dupa ce a inceput travaliul, mai ales daca nu sunt contractii foarte dureroase, ci suportabile.
Travaliul este de fapt pregatirea corpului pentru nastere. La unele femei travaliul dureaza cateva zeci de minute. Altele, mai putin norocoase, au un travaliu de cateva ore. In functie de tipul de travaliu si stadiile travaliului, mamica poate naste mai repede sau mai greu. Nu te teme de acest hop peste care va trebui sa treci ca sa iti tii puiul in brate!
Ro-mamma iti ofera cele mai bune sfaturi ca sa ai un travaliu cat mai putin dureros, dar si informatii ca tu sa intelegi ce se intampla in corpul tau in toate cele trei stadii ale travaliului, de la pierderea dopului gelatinos si pana la momentul expulziei. Primul stadiu al travaliului se intinde pana la dilatarea cervixului la 10 cm, al doilea stadiu se intinde pana la nasterea copilului, iar al treilea stadiu pana la expulzarea placentei. Este un proces natural cu care femeile s-au confruntat de mii de ani si care, cu toate tehnologia nou aparuta acum, a devenit mult mai simplu decat inainte.