cel putin 20.000 de mame vor primi bani mai multi pentru cresterea copiilor, de la 1 ianuarie - intrebari si raspunsuri |

Acasă Forumuri Generale Altele Cel putin 20.000 de mame vor primi bani mai multi pentru cresterea copiilor, de la 1 ianuarie

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  crina2001 acum 12 ani, 9 luni.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje

 • dobrina
  Participant

  Cel puţin 20.000 de mame au înregistrat venituri mai mari decât salariul mediu pe economie şi vor beneficia de majorări substanţiale ale indemnizaţiei de creştere a copilului de la 1 ianuarie 2009, a declarat, astazi, ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Mariana Câmpeanu.

  „Hotărârea de Guvern ce stabileşte normele metodologice privind aprobarea Legii 257/2008 va fi adoptată în cursul săptămânii viitoare, iar de la 1 ianuarie, mamele care au avut venituri mari vor primi de mărirea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului”, a mai spus ministrul Muncii.

  Reprezentantul Guvernului a adăugat că veniturile care se iau în calcul pentru stabilirea indemnizaţiei sunt atât salariile, cât şi veniturile obţinute din activităţi comerciale, agricole, de proprietate intelectuală şi profesii liberale.

  La rândul său, secretarul de stat din ministerul Muncii, Theodora Bertzi, a declarat că mamele pot depune cererile pentru indemnizaţia de creştere a copilului începând cu luna decembrie, fie la agenţiile judeţene de prestaţii sociale – dacă erau deja în plată -, fie la primării -dacă e vorba de cazuri noi.

  „Dacă o mamă are indemnizaţie de creştere a copilului poate depune cerere pentru refacerea calculului pe ultimele 12 luni lucrate înaintea naşterii, bineînţeles dacă acest lucru le avantajează. În plus, pot depune cereri şi mamele care au un copil şi până la sfârşitul concediului maternal l-au născut pe al doilea, iar în acest caz se iau în calcul veniturile obţinute în ultimele 12 luni dinainte de prima naştere”, a mai spus Bertzi.

  Luata din: „http://stiri.rol.ro/content/view/163401/4/”


  crina2001
  Participant

  Buna mamici!
  In luna februarie ar tb sa intru in concediul de crestere a copilului.As vrea sa stiu cum se va calcula indemnizaţiei de creştere a copilului de la 1 ianuarie 2009,media ultimelor 12 luni lucrate înaintea naşterii din salariul brut sau net?Multumesc!

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Citeste si

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:

Distribuie prietenilor tai!

NOUTATI DE LA RO-MAMMA
INSCRIE-TE la newsletter si primesti ultimele noutati.