In cazul in care sunteti un cuplu tanar de parinti care doresc sa recolteze celulele stem ale noului nascut, dar nu stiti exact cum se realizeaza stocarea acestora, atunci acest articol va va elucida toate misterele si va va ajuta sa intelegi in mod concret de ce aceasta operatiune este imperios necesara pentru a putea combate orice fel de posibile maladii care ar putea aparea in viitor.

Recoltarea unei grefe de celule stem din sangele placentar este o operatiune medicala facila care nu implica riscuri nici pentru fat si nici pentru mama. Proba de celule trece apoi prin cinci procese pana sa fie depozitata.

In primul rand, tesutul recoltat este curatat, astfel incat sa fie elimitate orice fel de ramasite celulare si impuritati. Acest proces este absolut necesar deoarece celulele stem trebuie sa fie depozitate in siguranta, izolate unicat, pentru a nu fi contaminate de alte celule.

Dupa ce recolta este curatata, se elimina plasma. Sodiul, Calciul si Potasiul regasite in aceasta nu au niciun efect asupra transplantului, tocmai de aceea procesul acesta este obligatoriu.

Inlaturarea celulelor rosii este inca un pas extrem de important care trebuie luat inainte ca celulele stem sa fie stocate. Hematiile pot sa se rupa in momentul in care recolta este inghetata si apoi dezghetata, fapt care poate crea ramasite celulare toxice. Pentru a preveni distrugerea grefei de celule, sunt eliminate toate elementele non-esentiale operatiunii. Pe langa minimizarea riscurilor de contaminare a recoltei de celule stem, eliminarea hematiilor permit ca grefa recoltata sa poata fi folosita si pentru transplantul catre alti membrii ai familiei fara a exista riscul aparitiei vreunei probleme de refuz de transplant din cauza incompatibilitatii grupei sanguine.

A patra procedura este numararea celulelor. Folosind un laser special, se poate stabili un numar exact de celule stem dintr-o grefa, acesta va fi trecut pe un certificat care va fi primit de catre proprietarul celulelor in momentul stocarii acestora.

Inghetarea, este a cincea si ultima procedura care se aplica unei recolte de celule stem. Aceasta este inghetata incet, temperatura ajungand in timp pana la -40 de grade celsius pana sa fie transferata intr-un tanc care va mentine grefa de celule stem la o temperatura constanta de -196 de grade celsius.

Astfel, este asigurata stocarea grefei de celule stem pentru o perioada indelungata, la temperaturi care ii permit acesteia sa fie folosite oricand dupa inghetare. O banca de celule stem, precum Stemsure, poate pune la dispozitie oricand dupa recoltare grefa catre proprietarul acesteia sau catre parintii lui.

Avand in vedere avansul tehnologic al erei noastre si modul in care medicii descopera din ce in ce mai multe modalitati prin car epot utiliza celulele stem pentru a putea sa vindece anumite maladii degenerative, esteimperios necesar ca fiecare cuplu de tineri parinti sa recolteze o grefa de celule stem ale copiilor lor. Astfel, acestia vor avea o garantie impotriva oricarui eveniment neplacut care este posibil sa apara in viitor.

La ora actuala, statisticile demonstreaza ca din ce in ce mai multi parinti au inceput sa recolteze grefe de celule stem. Aceasta practica, veche de aproximativ 20 de ani a demonstrat ca respectivele grefe pot rezista in mediul inghetat si timp de 22 ani si 6 luni. Fapt pentru care in mod cert recoltarea si depozitarea unei grefe de celule stem este un pas important si o adevarata garantie pentru viitor. In esenta, prin recoltarea si stocarea celulelor stem creati o solutie la anumite probleme medicale care ar putea sa apara pe viitor. Nu exista absolut niciun motiv pentru care sa nu optati pentru recoltarea celulelor stem inca de la nasterea fatului.

Momentan sunt peste 70 de maladii care pot fi tratate prin intermediul unui transplant de celule stem, inclusiv boli ereditare precum Alzheimer, Parkinson si chiar si boli degenerative ale tesuturilor nervoase. Dar viitorul pare promitator pentru aceasta arie a medicinii avand in vedere modul uluitor in care tehnologia moderna a inceput sa permita descoperiri importante in tratamentul cu celule stem.

In prezent, exista doar presupuneri realizate de catre experti despre adevaratul mod in care aceste mici celule uluitoare pot fi utilizate, tocmai de aceea, stocarea lor este una dintre cele mai bune decizii pe care le puteti lua in momentul in care un nou nascut apare in viata voastra!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!