subiect: omeprazol interactioneaza cu aspenter?

Acasă Forumuri Mama si bebelusul Vreau bebe Omeprazol interactioneaza cu Aspenter?

Acest subiect conține 6 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  iuliaandreea acum 3 ani, 7 luni.

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 7 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • Omeprazol interactioneaza cu Aspenter?

  iuliaandreea
  Participant

  Buna fetelor.Stiti cumva daca Omeprazol interactioneaza cu Aspenter?Eu urmez un tratament ptr.trombofilie-tratament preconceptional cu Aspenter,Magne B6,Femibion 1,Vitamina E,Acid Folic,Coenzima Q10 si Cetebe.Am avut mari dureri de atomac si farmacista mi-a spus ca pot lua linistita Omeprazol,.Am luat 10 zile,ma simt foarte bine,insa mi-e teama sa renunt la Omeprazol ptr.a nu reapare durerile de stomac,insa nu as vrea Doamne fereste sa influenteze efectul Aspenter-ului si sa am probleme la viitoarea sarcina?Am pierdut 2 sarcini si apoi am descooerit ca am trombofilie si imi doresc din toata inima ca urmatoarea sarcina sa o duc,cu bine pana la final.

  INTERACŢIUNI Reducerea

  tmeda
  Participant

  INTERACŢIUNI

  Reducerea acidităţii gastrice produsă de omeprazol poate să scadă absorbţia anumitor medicamente (ketoconazol. itraconazol, ampicilină, săruri de fer).

  Omeprazolul este metabolizat hepatic de către citocromul P450 (CYP2C19), de aceea poate prelungi eliminarea diazepamului, warfarinei şi fenitoinei, care sunt metabolizate prin oxidare microzomală. Se recomandă monitorizarea pacienţilor trataţi cu warfarină sau fenitoină şi ajustarea la nevoie a dozelor acestor medicamente.

  Deşi la subiecţii normali nu există interacţiuni cu teofilină, antiacide sau propranolol, au fost raportate cazuri clinice de interacţiune cu alte medicamente metabolizate pe calea sistemului enzimatic al citocromului P-450 (ciclosporină, disulfiram, benzodiazepine). Pacientul trebuie monitorizat pentru a determina dacă este necesară ajustarea dozei acestor medicamente când sunt administrate concomitent cu omeprazol.

  Concentraţiile plasmatice ale omeprazoluluî şi claritromicinci sunt crescute în cazul administrării concomitente. Omeprazolul poate reduce absorbţia vitaminei B12 administrată oral. Deşi este puţin probabil ca această interacţiune să provoace carenţă de vitamină B;. trebuie acordată atenţie specială pacienţilor cu depozite scăzute de ciancobalamină. la care poate fi utilizată ca alternativă administrarea parenterală a vitaminei B.

  Cam asta scrie pe prospect la Omeprazol deci nu scrie ca ar scadea efectul acidului acetilsalicilic (Aspenter).
  Ma gandesc ca iei doza mica de 20 mg…?

  Dar pe prospect scrie asa:
  Sarcina si alaptarea
  Deoarece nu exista studii controlate efectuate la gravide, nu se recomanda administrarea omeprazolului in timpul sarcinii.

  Asa ca eu nu as recomanda sa iei Omeprazol ci alte alternative care scad aciditatea gastrice cum ar fi RENIE care sigur se poate lua in sarcina sau BIOANACID.

  Multa sanatate!

  nu

  alexandrav
  Participant

  nu interactioneaza

  nu

  alexandrav
  Participant

  Nu interactioneaza poti sa iei la 2 ore distanta unul fata de celalalt .
  Numai bine !!

  Iau dimineata si seara.am

  iuliaandreea
  Participant

  Iau dimineata si seara.am urmat tratament 10 zile.nu ma mai doare stomacul dar mi-e teama sa continui tratamentul,deoarece nu stiu exact daca influenteaza efectul aspenter-ului,iar ce e mai important ptr.mine este subtierea sangelui indeajuns incat sa dea Dumnezeu ca urmatoarea sarcina sa decurga bine pana la sfarsit.

  In plus,fetelor,beau si suc

  iuliaandreea
  Participant

  In plus,fetelor,beau si suc de cartofi pentru durerile de stomac.acum,nu stiu daca durerile au cedat de la omeprazol sau de la sucul de cartofi…sucul de cartofi cred ca nu influenteaza efectul Aspenter-ului.voi ce stiti despre asta?va pup.

  draga mea

  alexandrav
  Participant

  Stai linistita si mie.medicul.mi-a prescris aspenter plus altele doar ca eu nu.pot lua fiindca sunt alergica la aspirina.
  Sa auzim de bine!

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 7 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Citeste si

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:

Distribuie prietenilor tai!

NOUTATI DE LA RO-MAMMA
INSCRIE-TE la newsletter si primesti ultimele noutati.