daca am probele cu tiroida pot avea copii? - intrebari si raspunsuri |

Acasă Forumuri Mama si bebelusul Vreau bebe daca am probele cu tiroida pot avea copii?

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  alice acum 11 ani, 6 luni.

Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • daca am probele cu tiroida pot avea copii?

  esther
  Participant

  Acum 2 ani am fost diagnosticata ca avand probleme cu tiroida, probleme pe care le datorez vietii agitate pe care sunt nevoita sa o duc. Este interesant dar pentru a ajunge la niste realizari a trebuit sa muncesc foarte mult. Nu o sa-mi spun acum povestea vietii si nici nu vreau sa ma laud cu ceva. Cert este ca din cauza unei vieti destul de agitate- a se intelege prin asta program prelungit de munca, raspundere si odihna putina- am ajuns sa am probleme cu tiroida si sa fiu nevoita sa iau zilnic un medicament.
  As dori sa stiu daca aceasta problema influenteaza reproducerea si sarcina pentru a sti mai bine ce am de facut.
  Daca aveti un raspuns cat de mic v-as fi recunoscatoare!
  Cu simpatie
  Esther

  Femeile cu hipotiroidie sunt

  alice
  Participant

  Femeile cu hipotiroidie sunt infertile. Dar daca ele urmeaza tratament hormonal corect iar valorile hormonilor tiroidieni ajung sa fie in limite normale, pot ramane insarcinate.
  In timpul sarcinii tratamentul nu trebuie oprit fiind nevoie chiar de cresterea dozei. Acelas tratament trebuie urmat si in peroada alaptarii.

  In timpul sarcinii gravida

  alice
  Participant

  In timpul sarcinii gravida cu hipotiroidie trebuie sa isi urmeze tratamentul corect. Altfel exista riscul ca copilul ei sa nu isi matureze creierul iar performantele lui intelectuale sa fie slabe. Fatul incepe sa produca hormoni tiroidieni in trimestrul doi de sarcina dar in cantitate insuficienta. De aceea fatul e dependent in primele doua trimestre de sarcina de hormonii tiroidiene ai mamei , fie ca ea ii are, fie ca nu-i are dar si-i asigura prin tratament medicamentos [ hormoni sintetici].

  Am citit mult despre

  alice
  Participant

  Am citit mult despre hipotiroidie, pentru ca m-a interesat problema, si se pare ca inceperea tratamentului chiar in trimestrul doi de sarcina [ la gravidele depistate cu hipotiroidie in timpul sarcinii] poate impiedica afectarea neurologica a fatului.

  Alimentele bogate in iod

  alice
  Participant

  Alimentele bogate in iod sunt : pestele marin, algele marine, fasolea verde, crevetii, soia, ouale. In Romania sarea a fost imbogatita cu iod.

Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Citeste si

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:

Distribuie prietenilor tai!

NOUTATI DE LA RO-MAMMA
INSCRIE-TE la newsletter si primesti ultimele noutati.