Morcovul crud bun in constipatie si in diaree! Bun si pentru lactatie!

Asta am aflat si eu de curand. Iulia face cah cam rar si se chinuie foarte tare, asa ca suntem in cautare de alimente care sa o ajute. Suculetul de para e ok, dar nu e alimentul miraculos care ne scapa de probleme! Mi-a spus cineva ca morcovul crud ajuta la constipatie si cel fiert constipa, eu am facut un mic studiu si se pare ca sucul de morcov e foarte bun pentru bebei, pentru ca are vitamia K care le intareste oasele si e bun pentru reglarea tranzitului intestinal, deci si -si. Pe un site de terapie naturista am gasit cum e bun pentru ambele si vreau sa experimentez si eu si va voi spune daca la noi a avut efect sau nu:

Contra constipatiei: supa dintr-un kg de morcovi fierti de doua ori intr-un litru de apa si trecuta prin mulineta de legume.

Diarei infantile – supa de morcovi: se curata 500 g de morcovi, se taie in bucati si se fierb intr-un litru de apa pina cind se inmoaie complet. Se trec prin sita de piureu. Apoi se adauga apa clocotita pina se ajunge la un litru si jumatate lingurita cu sare marina. Se pastreaza la rece. Se administreaza pe parcursul a 24 de ore, timp de doua sau trei zile. Se poate da cu biberonul, iar partea consistenta, cu lingura. Laptele se reintroduce treptat, in cinci sau sase zile, micsorind cantitatea de morcovi utilizata de la 500 g la 100 g la litrul de apa. Pentru sugarii cu intestine delicate se taie laptele cu supa de morcovi preparata cu 200 g la litru. Se da o parte din supa pentru una de lapte pina la 3 luni, apoi o parte supa la doua parti de lapte dupa aceasta virsta. Sugarilor cu diaree li sLegumee poate da suc de morcovi cruzi in locul supei de morcovi. Se va taia cu apa sucul de morcovi asa cum se face pentru lapte si nu se va relua alimentatia lactata decit dupa disparitia tulburarilor intestinale (in genere, dupa doua sau trei zile).

Pentru o mai buna remineralizare a sugarilor si a copiilor, li se va pregati terci de cereale cu supa de frunze uscate de morcovi, foarte bogate in saruri minerale. A…si pentru dintisori e bun sa ii curatam un morcovel si sa i-l dam sa roada la el. Si, favorizeaza lactatia.

Deci, hai sa cumparam cat mai multi morcovi!Hihihi

Ro-Mamma
Logo