Ingrijirea sanilor in sarcina

In timpul sarcinii trebuie sa ai grija de sanii tai pentru a-i pregati pentru alaptare. Este bine sa-ti speli sanii cu apa simpla si sa nu folosesti sapun deoarece el usuca sfarcurile. Daca pielea sanilor este uscata sau te mananca pielea poti folosi o crema care sa hidrateze pielea si sa o faca mai moale dar evita zona mameloanelor (sfarcurilor) si a areolelor mamare.

Pentru a preveni aparitia vergeturilor poti folosi creme special concepute pentru gravide avand aceeasi grija de a nu o aplica in zona mameloanelor.

Pe masura ce sanii cresc si se ingreuneaza vei avea nevoie de un sutien special pentru perioada maternitatii. In cazul in care sfarcurile sunt sensibile, protejeaza-le cu tampoane sau comprese moi introduse in sutien. Trebuie sa-ti cumperi un sutien pe masura care sa sustina sanii fara sa-i preseze.

Este bine ca in timpul sarcinii sa faci si exercitii pentru tonifierea muschilor pectorali pentru a evita “lasarea sanilor”.

Daca sfarcurile nu sunt bine formate fiind neproieminente sau mici, ori sunt ombillicate (ascunse), este recomandabil sa faci masaje executand miscari de tractiune asupra lor.