Cum iti poti da seama daca ai lapte suficient pentru bebelus

Cum iti poti da seama daca ai lapte suficient pentru bebelus

Cand ai lapte suficient bebelusul tau creste bine in greutate si, chiar fara sa te folosesti de un cantar, poti observa cum “se rotunjeste” pe masura ce trece timpul. Totusi e bine sa cantaresti bebelusul periodic, cel mai bine lunar. Nu se recomanda sa-l cantaresti prea des deoarece cantarirea frecventa ar fi pentru tine un stres. Bebelusul poate lua intr-o zi mai mult in greutate, iar in alta mai putin. Insa daca ti se pare ca bebe este nelinistit, ca nu se satura, atunci il poti cantari mai des, saptamanal sau chiar si mai des, la 3-4 zile.

Ai lapte suficient daca bebelusul tau are stare buna, este vioi, are tonus muscular ferm, ochii stralucitori, pielea roz si catifelata. De asemenea, daca laptele tau e suficient, bebe este multumit si doarme linistit dupa supt iar curba greutatii este ascendenta demonstrand o crestere constanta in greutate. Iti poti da seama ca ai lapte suficient daca bebelusul se uda de cel putin 6 ori in 24 de ore fara sa fi primit alte lichide suplimentar.

Pentru a avea intotdeauna lapte suficient trebuie sa iti alaptezi bebelusul cat mai des. Cu cat vei alapta mai mult, cu atat vei avea mai mult lapte. Daca ii vei da in completare lapte praf (formula), secretia lactata va scadea. Dimpotriva, daca il vei alapta ori de cate ori doreste, vei avea lapte suficient pentru a satisface nevoile bebelusului tau.